Εργαστηριακός εξοπλισμός

Σύγχρονο Εργαστήριο Δικαστικής Γραφολογίας

Το Σύγχρονο Εργαστήριο Δικαστικής Γραφολογίας του κ. Τσουμάνη, στη Θεσσαλονίκη, είναι εξοπλισμένο με τα ακόλουθα όργανα, προσφέροντας πλήρεις εργαστηριακές και φυσικοτεχνικές εξετάσεις, σύμφωνα, πάντα, με όσα ορίζει η επιστήμη της Δικαστικής Γραφολογίας, διεθνώς.

Electrostatic Vacuumbox

Ηλεκτροστατική συσκευή ανίχνευσης τύπου ESDA, για την εμφάνιση προγενέστερης/αφανούς γραφής και γραφικών ιχνών – χαράξεων.

C&S LuminiSys TR

Φορητή συσκευή – κάμερα, ορατού υπέρυθρου και υπεριώδους φωτός.

EUROMEX ZOOMSTEREOMICROSKOPE

Στερεοσκοπικό μικροσκόπιο για την εξέταση γραφής και εγγράφων, με δυνατότητα μεγέθυνσης έως 90 φορέςΧρησιμοποιείται σε συνδυασμό με σύστημα ειδικού φωτισμού.

EUROMEX FIBER OPTIC LINE SOURCE EK-1

Συσκευή ελεγχόμενου φωτισμού με οπτικές ίνες

MICRO OCULAR

Ψηφιακή κάμερα, προσαρμοσμένη στο στερεοσκοπικό μικροσκόπιο.

LUMIX FZ 38

Σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με όλους τους αναγκαίους φακούς με πηγές φωτισμού, για σκοπούς μικροφωτογράφισης, αναπαραγωγής και μεγέθυνσης υπογραφών, γραφής, εκτυπώσεων ή εντυπωμάτων σφραγίδας.

FOSTER + FREEMAN VSC40

Πρόσβαση σε συσκευή σύγκρισης φάσματος ορατού υπέρυθρου και υπεριώδους φωτός.

Φασματογράφος LUMINISYS TR

Ο φασματογράφος LUMINISYS TR έχει ενσωματωμένη υπεριώδη, υπέρυθρη ακτινοβολία, ορατό και μη ορατό φως, συνολικά 109 χρωματικά φίλτρα και φάσματα. Με την παράλληλη χρήση διαφόρων φίλτρων, παρέχεται η δυνατότητα διαφοροποίησης ή ταυτοποίησης της μελάνης ενός εγγράφου και εμφάνισης αφανούς γραφής. Συνδέεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή και υποστηρίζεται από ειδικό πρόγραμμα.

Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Αποκάλυψη νόθευσης με υπέρυθρες ακτίνες - Φθορισμοί και αντανακλάσεις - Φθορισμοί σε φυσικό φως και σε υπεριώδεις ακτίνες